陳曉華驚傳懷孕著鬆身衫遮肚疑雲!本人親自回應肚凸凸:「你地無睇錯」

文: 羅志宏
2024.05.13

2018年香港小姐冠軍陳曉華(Hera)向來拍劇綜藝雙線發展,備受TVB力捧重用,更成功躋身榮升女一,參與多部劇集的拍攝。早前,陳曉華就與薛家燕、何沛珈及關楓馨去到大灣區拍攝全新旅遊節目,適逢母親節更在酒店房大跳手指舞慶祝;不過就竟然驚爆大肚疑雲,引來網民熱議。

適逢母親節,早前一同拍攝全新旅遊節目的薛家燕、陳曉華、何沛珈及關楓馨就大跳手指舞慶祝,片中所見,眾人在酒店房間內拍片跳舞,可愛度爆登。不過,不少網民就驚訝發現跪在地上的陳曉華有異樣!見到陳曉華著上一條鬆身的連身裙,加上疑似肚凸凸,飄出濃濃孕味,迅即惹來懷孕疑雲,引起了一眾網民的猜測。

 

 

對於離奇被傳出懷孕傳聞,陳曉華對此就馬上在影片下面留言,親自解釋了疑團:「我要做第一個回應嘅人。無錯,你地無睇錯!快啲扶起個孕婦……裝扮嘅人」,澄清只是裝扮上似是孕婦,而何沛珈和關楓馨也幫手幽默澄清:「我做證,佢只係裝左個假肚,絕對係23吋腰」、「你係公主嚟架」,相信只是角度拍攝猛加上衣著打扮的誤會罷了。

 

 

 

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Cetaphil舒特膚清爽無油保濕水感啫喱!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓