人母孫慧雪曬雪白美胸任代言人 5個月狂減23kg身材仲索過婚前

文: 余美鳳
2024.05.15

現年41歲的孫慧雪雖然已是兩子之母,但樣貌笑容依然好有少女味。向來身材驕人的她,已連續七年獲邀成為美胸代言人,她穿上多款低胸裝,大曬辛苦瘦身的成果,瘦身不瘦胸,身材比做女時更加誘人!

同場加映:母親節快樂丨陳樂榣兩孩之母緊張大師學識放手 Aria複製媽媽性格 鬧女最心痛?

孫慧雪為美胸公司日瑩拍攝新一輯廣告相,以不同造型和角度大曬豐滿上圍。其中一個閃石bling bling造型,不但將她的圓渾美胸線條完美展現,狀態大勇的她靚到似韓星。其實,孫慧雪之前率先分享拍攝花絮,已經有網民大讚她似韓國女神韓韶禧。原來她為了今次拍攝努力減肥,腰圍力減4吋,可說是產後最fit的狀態。

最近,孫慧雪分享自己最肥時和目前狀態的比對圖,透露自己由「全盛時期」的78kg,減至現在的55kg。她說:「記得生第一胎,成功減肥之後,好多人話第一胎實keep到,睇吓佢生第二胎都減到先講啦!結果陀第二胎,真係唔係食好多,都撼撼聲增磅!生完之後,腹直肌鬆咗,個肚勁大,年紀又大,真係好難減!咁到底係點減?其實點減,答案人人都知,最大嘅問題係你相唔相信自己減到,同埋有冇目標,有冇恆心,呢個先係最重要!」坐月後,她正式開始減肥之路,用五個月時間減肥成功,除了做運動和紮肚,她亦努力去代言公司做療程:「等自己唔好因為瘦得快,而減咗胸部或令胸部鬆弛!節食方面,其實我第一餐會食有澱粉質嘅食物,例如牛肉通粉,魚蛋米粉,或者雞扒飯,但係個飯就食少啲,到下午茶,會食香蕉,雞蛋,到咗夜晚,我就食蒸魚加碟菜,或者食啲肉+菜+水果!」結果成功瘦身不瘦胸!

孫慧雪下個目標希望操練腹肌及多瘦10磅:「然後換晒啲靚衫🥰#左圖真係好恐怖 #我影低嚟提醒自己 #唔好掉咗啲瘦嘅時候嘅衫 #肥左唔好買衫著住老公啲衫先 #等到瘦先po返張恐怖相出嚟!」

圖片來源:大會提供、IG

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】送ZAO深層倍潤護膚套裝!↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓