香港婚後事|黎諾懿膽生毛追問陳自瑤頒獎禮「黑面」 Yoyo直認感情踏入子時

文: 羅志宏
2024.05.24

TVB清談節目《香港婚後事》最新一集大派花生,陳自瑤(Yoyo)、賴慰玲、黎諾懿及羅天宇四位主持就「決戰四方城」,大談對與伴侶同公司工作的看法,其中黎諾懿戰戰兢兢問番Yoyo當年於頒獎禮「黑面」的事件,而Yoyo更直認感情踏入子時。

▼▼點擊放大睇Yoyo點回應▼▼

節目中,四位主持「決戰四方城」,其實並非打麻雀閒談咁簡單,皆因食糊的人可以向其中一位問一個問題,率先食糊的黎諾懿就相當大膽,在鏡頭前戰戰兢兢問Yoyo:「你可以唔答㗎……我想問呢,啲人成日提住你喺頒獎典禮黑面,你會唔會唔開心?同埋係咪真係黑臉?」

陳自瑤就坦言:「其實我唔介意,同埋可能啲人成日記住我黑面個樣,咁我咪俾人記住我笑嗰個樣,得唔得呀?」陳自瑤大方重提舊事,強調對此並不介意,只是一個話題而已,而且已經入行多年,很多事情都已經習慣,直言「唔會覺得特別開心或唔開心,我覺得凡事咩都好,最緊要心態好。」

而嘉賓姚子羚同樣分享了對愛情的看法,黎諾懿首先要求大家用一天中的某個時段來形容自己的感情狀態,而已單身多年的姚子羚比喻為日落美景的傷感氛圍和熱愛,坦率剖白:「好像日落,好像很傷感,但我又很鍾意日落的氛圍。」而陳自瑤就先窒了一窒,再直認感情踏入子時,表示子時可以被視為一天的結束,也可以被視為一天的開始。

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【送PHYSIOGEL全新男士護膚系列】

↓ 為男士們全天候水分修復💧↓

↓ 為男士們全天候水分修復💧↓

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓