香港婚後事|港姐冠軍劉倩婷嫁大18歲李丞責 老公Man爆愛妻宣言:唔會理老婆點使錢

文: 羅志宏
2024.05.24

TVB清談節目《香港婚後事》今晚(24日)播映最後一集,陳自瑤、賴慰玲、黎諾懿及羅天宇四位主持邀來羅子溢和李丞責師傅擔任嘉賓。玄學大師李丞責師傅更化身愛情專家,大拋愛情哲理,對於港姐冠軍老婆劉倩婷掌管財政大權,甚至Man爆愛妻宣言:「我唔會理老婆點使錢!」

問到師傅如何經營與太太的婚姻?李丞責師傅大方分享:「每日你都要當第一次約會佢一樣,你認為佢每日都飲檸檬茶嘅,你唔好習慣性倒杯檸檬茶畀佢就當完咗件事,或者佢唔夠瞓要飲咖啡呢?如果你老婆有一日鬧你,你要值得開心,因為佢仲會為你而䒐。」

談到與太太劉倩婷相處,李丞責師傅大爆太太劉倩婷掌管家中財政大權:「我從來唔理銀行戶口有幾多錢,亦都唔會理老婆點使錢,因為我要相信對方點處理,佢方法可能唔係最好,但係一定會比我好,因為我冇時間處理咁多嘢,有人幫我解決晒問題就好開心,但呢啲我唔會同老婆講,因為驚佢會得戚!」

講到兩人年齡相差18載,李丞責師傅說:「我可能真係會走先,我走先係帶畀佢好多痛苦,所以我要喺呢段時間,首先補償佢呢個痛苦。」絕對是百分百愛妻號。李丞責師傅又教大家睇相看性格,他說眼大者通常感情用事,眼細者則比較理性,眼睛唔大唔細者則是理智和感性兼備。

 

 

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

 

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓