保錡極冧菊梓喬IG花式狂讚女方 傾運動經 網民爆疑似相約買糖水?

文: 余美鳳
2024.05.25

ERROR成員吳保錡一直好欣賞不同女歌手,曾經公開大讚友台TVB歌手炎明熹(Gigi),又經常提及鍾柔美(Yumi)。近日保錡原來已轉為欣賞菊梓喬(Hana),逢po必like必留言外,二人更有不少互動,更疑似私下相約買糖水。

同場加映:馮盈盈否認為嫁豪門進修碩士 望成出色女性:提升修為最重要 

33歲的保錡向來留意樂壇,雖然屬於ViuTV藝人,不過音樂無疆界,他亦有留意友台歌手,他先是十分欣賞鍾柔美(Yumi),後來又曾在活動上邀請友台的炎明熹合照,並留言:「追星小保錡上線,唱歌超級超級好聽的,常常YouTube上重播重播再重播,今日勁開心可以合照。」

不過近來保錡已轉移目標,由小妹妹改為留意姐姐,他對前「星夢一姐」、37歲女歌手菊梓喬非常欣賞,近月不停對Hana的post派like,又不停留言。保錡先在Hana轉投新公司的帖子下留言道:「等你新作品。」此外,保錡經常在不同人士的社交網留言「笑一個」,難得Hana一見到即捧場回覆:「唔夠笑多個。」保錡對Hana的歌曲十分熟悉,不時在留言tag女方主唱的《逆天奇案》片尾曲《秘密花園》;Hana為HOY TV播映的劇集《與鳳行》主唱主題曲《萬年》 ,保錡又留言:「好聽,想睇MV。」昨日(24日) ,保錡更在IG story分享Hana的舊歌《別再怕》,又說:「聽了一整個早上,很喜歡的旋律。」

Hana近日努力做運動,同樣熱愛運動的保錡留言:「運動帶來正能量,能夠發出一種真正的美。」Hana開心回覆「努力中」;Hana上載拍攝花絮,保錡不避嫌出盡力怒讚:「高貴,可愛,有型,有才華。」有人問保錡會否帶Hana參加ViuTV節目,保錡亦回覆「盡力」,Hana亦向以「高帽」回敬保錡:「希望有一日好似你咁行偶像路線💚」此外,保錡亦會在自己的TG粉絲群組中,不時向粉絲提及Hana。

除了網絡世界,原來二人私下亦有不少聯絡,Hana日前在訪問中透露:「保錡教我好多運動上嘅嘢,佢啟發我好多做運動對身體嘅好處,佢都會介紹我好多唔同類型嘅運動,令我唔好咁沉悶。(叫你加入佢跑會?)佢都有問過我,但其實我跑步好渣,當我跑到一個理想嘅時間,先去佢個跑會一齊join。」此外,保錡上月去佐敦一間糖水店買外賣,又跟老闆合照,有網民在留言區上載當晚自己和Hana的自拍,又表示:「呢張相(保錡與老闆合照)係我影嘅,我真係覺得佢哋好靚仔,除此之外今晚仲有菊梓喬。」莫非二人相約去糖水店買外賣?

圖片來源:IG、FB、網上截圖

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】「唧唧裝」驅蚊劑!↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【夏日密密☀️】體驗劍擊樂趣🤺↓

免費換領英匯劍擊學院兒童劍擊體驗堂+劍擊手套!

免費換領英匯劍擊學院兒童劍擊體驗堂+劍擊手套!