張致恒終有登台騷抱謝男觀眾 雯雯有錢未還先搵暑期班?

文: 余美鳳
2024.05.27

張致恒(Steven)同太太雯雯誕下4子,經濟拮据,不時上載QR code公開借錢度日。Steven近日終於有工開,以巨星排場到廣州登台大唱《死性不改》。有網民覺得他生性搵錢養家,連雯雯都一反常態力撐老公;老公有收入,雯雯亦立即為小朋友尋找暑期班,未知是否已開始有錢還債,更有能力為小朋友打算將來。

同場加映:神耆小子丨鄭則士稱人紅未必係強籲保持初心 慶幸能變老:下部劇先係我嘅高峰 

雯雯早前才鬧爆Steven不思長進零貢獻,每日只識「食瞓屙」:「我使唔使賣身養埋你?」、「就嚟冇屋住,夠擔死同我講,我瞓多陣啫,每日冇貢獻,有飯咪食,有屎咪痾,每次個老婆都解決到,就乜都唔理。」Steven可能被老婆鬧醒,早前出post搵工的他終於有工開,到廣州一間酒吧登台。

只見Steven獲酒吧以巨星級排場歡迎,又放紙炮又有粉絲舉牌,脹爆不少的他一身牛仔look,開開心心在大布景版簽名,甚有昔日做明星時的風範。Steven一登場即介紹自己:「我是來自中國香港的Steven張致恒,大家好!」他獻唱BOYZ首本名曲《死性不改》及《LALA世界》,全場觀眾都舉起Steven應援牌;他亦非常開心又勁投入,一邊唱一邊又彈又跳,雖然歌藝麻麻,起碼成功炒熱全場氣氛。有男觀眾突然上台獻花,又哄埋Steven耳邊咬耳仔,異常地親密;雖然Steven有少少愕然,但都笑笑口接受,又擁抱答謝男觀眾,表現專業。

有網民見到Steven努力搵錢,留言亦難得手下留情:「人哋出來做嘢,唔好話佢了。小朋友好無辜,佢再唔做嘢食雪了」、「都留點口德吧,他也要賺錢養小朋友」、「人家都出來賺錢還要被罵,網友要求真高」、「肯做就好了,沒有甚麼可笑的」等等。雯雯眼見老公有錢帶回家,相信好安慰,平時日日鬧老公廢的她,見到有傳媒以「超霉藝人」形容Steven,立即「起晒鋼」,出IG Story出言保護老公:「比(畀)條路人行其實會唔會比逼死一個人更加有意義?」、「其實有工作搵下錢生活,又要比(被)你哋寫到咁,其實你哋內心係諗咩,係咪真係全家消失,你哋呢班人就最開心。」、「每日有工作,開始解決緊問題,唔通又要日日好高調放出嚟話你知」。

雯雯又讚揚Steven:「衰係佢衰,但佢仲肯堅持搵錢比(畀)屋企,點解唔比(畀)條路佢行,繼續笑繼續踏,你哋真係咁開心?之後我唔知,雖然係遲咗啲,但至少個仔生日,佢靠自己工作搵到錢,同到佢簡單慶祝,我已經覺得係好開始。」雯雯解釋:「我係成日發顛(癲),成日鬧成日踏(踩),當時佢的確係廢,但佢依家每日肯工作,仲肯生存,想重新開始,咁點解唔可以比(畀)佢行?人可以好脆弱,唔通真係要逼死?」

有網民私訊雯雯斥責她說話一時一樣,雯雯寸爆回應:「地球每日都轉緊,世界每日都變緊,人每日亦向前行緊。」早前,有癌症病人控訴雯雯借錢唔還,當時雯雯明言「未有鬆動錢」;現在老公有畀家用,只見她出po問「有冇小朋友暑期班推介」,可能已開始還清債務,更能為小朋友打算將來。

圖片來源:抖音、IG、資料圖片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓【夏日密密賞☀️】增添女神優雅氣質💖↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓