神耆小子丨莊思敏曬身材老貓燒鬚現巨腩 網民捕獲竟認錯係另一TVB女星

文: 余美鳳
2024.05.29

莊思敏在《神耆小子》中飾演羅毓儀媽咪,身高176cm的她近日分享旗袍靚相時,竟然「老貓燒鬚」,失手暴露身材缺點!

同場加映:神耆小子丨鄭則士稱人紅未必係強籲保持初心 慶幸能變老:下部劇先係我嘅高峰 

模特兒出身的莊思敏身高176cm,擁有大長腿的她只得32A上圍,因不甘自己平胸冇身材,她在2010年做了矽袋隆胸及交叉綫雙眼皮手術,成功連升2 Cup,達至32C身材,更曾揚言一世不會拆彈。

莊思敏平日不時在IG曬身材派福利,上載三點式噴血泳照,日前她分享自己的旗袍相,衣著比平日密實得多,她亦自信叉腰擺甫士。不過細心一睇,莊思敏竟然忘形凸腩,似足有幾個月身孕!連網民都忍不住留言出聲:「做咩個肚位唔P下。」莊思敏未有生氣,大方回應網民說:「件衫皺,好難P喎。」網民見本尊回應十分開心:「 icic,你親自回我😍多謝你,我成日留意你衣著、髮型。」

此外,莊思敏近日被內地網民野生捕獲放上小紅書,網民竟誤認她是高海寧:「TVB女星在我面前我卻認不出,也不知道是不是高海寧,距離超近,真人好高好美,還很有禮貌。」莊思敏留言搞笑回應:「是我。」樓主立即道歉:「不好意思認錯人了,姐姐好!真人好美好溫柔啊啊啊啊。」

圖片來源:IG、小紅書

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓【送禮】「唧唧裝」驅蚊劑!↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓