《東張西望》女神人氣高獲讚原來早已封盤? 黎寬怡全靠攝影師男友影打卡靚相

文: 余美鳳
2024.06.11

《東張西望》幾位外景女主持,在採訪時醒目又勇敢,獲得電視觀眾和網友們一致讚賞,加上幾位女主持樣靚身材正,亦成為節目內容以外,大家討論的焦點。「貓仔」黎寬怡早前獲安排追訪濕疹女中醫,被觀眾鬧爆衣著不合適,她都有在IG回應事件,表現得落落大方。

場加映:中年好聲音2丨譚輝智為仔女做好榜樣追求成就 公開得獎感言:勿讓渺小顧慮成絆腳石

ckeditor-inline-image-img

貓仔雖然採訪時經常出現如驚弓之鳥的反應,又不時鏡頭前落淚,不過對幕後工作相當有熱誠,現年29歲的她早前參與《香港小姐再競選》,當時再報上三圍數字時,竟然驚覺入行五年間,上圍竟然升4吋,相當誇張。貓仔過往代表《東張西望》出席TVB大型頒獎禮或台慶活動,都谷到盡示人,相當博命,難怪成為不少網友心目中的女神。

 

 

不過原來貓仔早已經「封盤」,IG所見有一名交往多年感情非常穩定的男朋友Anthony,而且由於Anthony任職專業攝影師,加上貓仔擁有模特兒的1.71米高挑身形,所以好多女神靚女相都是由男友親自操刀,認真Sweet!不過未知是否女神人氣上升,兩人的感情都轉趨低調,對上一次「放閃」Post已經是去年「520」的日子,貓仔分享男友為她拍攝的照片,並留言說:「wǒ ài nǐ 我愛您!別怪貓貓肉麻⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄ 愛在心裡,也得表明出來(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
祝各位寶寶們 520快樂!同時 別忘了週末愉快啊!」

 

2020年,男友Anthony分享兩人在山頂錫錫的照片,並留言說:「唔好意思,有點曬請準備好太陽眼鏡。多謝依隻似狗的貓陪我走過四年的日子,並不是甚麼紀念日只是想曬下命,多謝你不離不棄,多謝你一齊陪我經歷暗淡啲病毒日子,多謝你陪我上山我會陪你下海的,多謝你迎著太陽踏上和我的路雖然我好鐘意太陽,#95搭8系列上山請帶走垃圾珍惜大自然」

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】「唧唧裝」驅蚊劑!↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓