吳浩康自爆每月養家開支咁多錢!3號風球落地盤!罕有剖白:就嚟要賣腎

文: 梁穎心
2024.06.03

現年40歲的吳浩康在去年年尾離開英皇後,為養家轉行做「職安真漢子」獲網民大讚,再次迎來演藝事業高峰。見吳浩康的社交平台廣告密密接不停,不過他卻繼續返地盤,昨日(6月2日)更在Instagram限時動態剖心聲。

吳浩康顧家形象入屋,加上不時在Instagram分享自己的地盤工日常,形象正面。日前(5月31日)又分享在3號風球下仍有落地盤,為中環海濱的S2O潑水音樂節搭架,敬業態度獲讚。他其後在社交平台吐心聲,透露每月支出高達5萬元,直言「其實都唔想做㗎無錢咋,唔好話要返地盤,就嚟要賣腎。」

Deep近期廣告歌唱工作做不停,與餐飲品牌、保健產品、個人護理品牌合作,又頻頻出騷唱歌,再創演藝事業高峰。不過Deep表示花無百日紅,「雖然最近有少少運氣,但有咗家庭有咗小朋友,自然要追求穩定的生活和收入」,認真踏實的生活態度相當勵志。

 


吳浩康推介抵食五星級「地盤飯」

吳浩康早前分享5星級地盤飯,飯盒來自新百喜記小廚,只需要$40就有齊飯菜肉!圖片可以看見地盤飯有咖喱牛腩飯、北菇蒸雞及肉片飯等等,汽水任君選擇,$40就有齊飯菜肉!

 

 

延伸閱讀

吳浩康分享5星級地盤飯!$40大大盒 網民留言大讚真男人

來源:吳浩康@InstagramHKET

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【送飛🎟️】請您去《UNISON FEST潛台祭》🎧!

↓ 暑假最強音樂祭!睇KOLOR、Kiri T、雷同二友...↓

↓  暑假最強音樂祭!睇KOLOR、Kiri T、雷同二友...↓

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓