直播靈接觸|梁思浩驚爆娛圈秘聞搽油選美 「選完隔一日即刻唔靚」

文: 羅志宏
2024.06.05

由梁思浩、黃紫恩(Jojo)及黃耀英主持的靈異直播節目《直播靈接觸》,TVB Plus(82台),昨晚(4日)播出的主題是「古曼童」,邀來泰國法科師傅Frankie擔任嘉賓。Frankie在節目中除了解構「古曼童」和「養鬼仔」的分別,還公開了「古曼童」的正宗製作材料,包括七張紙幣、七個墓土泥、七段經文經灰、七個孩童骨灰、七個碼頭泥、七個風水土及七個寺廟泥土。

泰國法科師傅Frankie展示了三個自己供養的「古曼童」,原來「古曼童」有分男仔女仔,女仔稱為「古曼麗」,而「古曼童」內的除了通常是有經由佛法開光的夭折小朋友或嬰靈,有時還會請來小神仙入住,Frankie便展示了一個有催旺人緣/桃花作用的「花油木雕古曼童」,並透露是泰國做小姐女士的恩物:「要返工嘅就搽啲,啲客又真係會覺得個女仔好靚,呢啲叫法術化妝。」說畢更為Jojo即席試搽,並透露還有實現願望作用。

來到此時,向來八卦的梁思浩即追問:「娛樂圈有呢個傳聞好耐,話有啲女性搽咗呢啲油去選美,果然嗰一晚所有評判都覺得佢靚,之前係黑馬嚟。但係選完隔一日即刻唔靚喇,有冇咁嘅嘢先?」

Frankie聞言笑言:「都有呢啲方法,例如我點咗一點喺額頭,再點埋眼眉同嘴巴,咁就算你講嘢好差,評判都可能覺得你講嘢好好聽。」Frankie還透露確實有用於陰部的油:「嗰啲牽涉和合嘅嘢,令到同你行埋過嘅人覺得你特別啲。」

同場加映:【著數慳家王】最新影片

梁思浩還追問了曾傳聞有女藝人用佛牌於三個月內成功求財八百萬事件的真偽,對此Frankie說:「其實好多泰國人都有(用佛牌求財),但中咗之後要做番善行。好多時啲人得到咗(想要實現嘅願望)就忘記咗個佛牌,到隔咗幾個月再戴番自己都心有愧就送走,而送番去寺廟係正確嘅。」

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓