方泳琳揭外傭怪行為侷飲姐姐口水尾 長期難頂決心換工人:好嘔心

文: 余美鳳
2024.06.08

新婚不久的籃球界女神方泳琳(Jessie)不時在IG分享自己的生活日常,特別是她所養的貓貓狗狗都非常可愛,吸引不少網友Follow,連月來Jessie都對自己的外傭姐姐行為表達不滿,更分享到她的怪異行徑,最近一次她從CCTV睇到外傭姐姐竟然偷飲她的支裝水,她事後才揭發事件,對於被逼飲口水尾,她直斥:好嘔心!

同場加映:中年好聲音2丨譚輝智為仔女做好榜樣追求成就 公開得獎感言:勿讓渺小顧慮成絆腳石

35歲的Jessie去前跟前甲一籃球員陳張敏結婚,郎才女貌羨煞旁人,Jessie分享新婚生活之餘,亦不時在IG大呻外傭姐姐的怪異事件,起初由於語言不通,Jessie要花很多時間跟外傭姐姐交流,而為免姐姐出入露台花園時忘記閂閘,她就要求姐姐每日做出入動作十次,希望熟能生巧,以免家中的貓狗會「走佬」。

近日,Jessie在IG Story分享一段CCTV的黑白影片,片中女傭姐姐拎起一支水飲,Jessie留言說:「我真係接受唔到喇,佢無啦啦走入我間房,攞我支水嚟飲,仲要冇話俾我聽,飲完擺返支水喺度,結果我琴晚就飲咗佢口水尾,我真係覺得好嘔心!」、「冇錯!係個工人!屋企唔係冇水飲,佢話個廳好多人(我有一班親戚嚟咗)所以就唔入去廚房斟水,要上去我房飲我支水,究竟呢個係咩解釋?」其實今次並不是姐姐第一次有奇異行為,Jessie過往都分享過自己臨飛前一晚,發現護照不翼而飛,後來才知道外傭姐姐自作聰明亂放,又有一次,Jessie發現廁紙筒內竟然有便便,「到底我個工人係點樣抹屎?點解卷廁所可以裡面有屎?」非常驚嚇,不過近日Jessie終於跟一名菲律賓外傭面談後,大感滿意,她更希望「吸引力法則」能夠盡快換走工人姐姐。

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓【夏日密密☀️】體驗劍擊樂趣🤺↓

免費換領英匯劍擊學院兒童劍擊體驗堂+劍擊手套!

免費換領英匯劍擊學院兒童劍擊體驗堂+劍擊手套!