Tiger文青靚妹妹曝光似一女歌手 MIRROR家屬靚女多 小如豬外仲有佢

文: 余美鳳
2024.06.09

男團MIRROR的「忙內(年紀最小成員)」邱傲然(Tiger),年僅24歲卻藏著老靈魂,思想成熟。原來Tiger的20歲胞妹亦是靚人一名,「小虎妹」不但充滿文青氣息,而且甚有音樂才華。

同場加映:父親節快樂| 鄭俊弘兒患天使綜合症最享受沖涼 感激囝囝:佢令我學識活在當下 

Tiger的妹妹名叫Kelly,其實早在2022年Tiger的生日展上已經「曝光」。當時展覽上展出多張Tiger由細到大的生活照,其中一張穿校服的Tiger與一名美少女親密合影,少女更挨在Tiger膊頭上,成為全場焦點,但原來是兩兄妹合照。

越大越靚的Kelly現已變成文青美少女,皮膚白晳的她眼大大,樣貌有幾分似新晉歌手Nancy Kwai(歸綽嶢)。留有長長直髮的Kelly早前亦為哥哥的服裝品牌Dezert任模特兒,示範一系列春夏女裝。私下打扮清純斯文的她,以型格妝容影model相一樣carry到,上鏡又有星味。Kelly本身亦好有才華,擔任鋼琴手的她唱歌一樣好聽,她最近翻唱雲浩影歌曲《慢性分手》及王菲的《約定》,歌聲甜美,有網民讚她可以直接出道!

從Kelly的社交網中,可見兄妹感情要好。在Kelly 18歲生日時,Tiger親自為妹妹影靚相,而Kelly亦有捧場MIRROR演唱會,大讚哥哥:「你係(喺)台上攞住支吉他真係最有型!」此外,Kelly已名花有主,與靚仔男友感情要好,而且男友是泰拳教練,獲獎無數,正宗睇得又打得。

MIRROR成員的屋企人中不乏靚女,除了Kelly,呂爵安(Edan)胞妹小如豬和柳應廷(Jer)胞姊同樣省鏡。正讀港大牙醫系的小如豬跟Edan猶如餅印,清減不少的她靚女輪廓出晒嚟,IG更擁有逾11.6萬粉絲,人氣不輸哥哥。而Jer家姐則是氣質美女,今年初出嫁的她,婚照更是仙氣十足靚爆鏡。

圖片來源:IG

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】體驗最「Cheeful」夏日😍↓

↓免費換領卡樂B Cheeful® 芝士味粟米條🧀!↓

↓免費換領卡樂B Cheeful® 芝士味粟米條🧀!↓

↓【社群請您睇】 "The Parallel Live" 音樂會↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓