三孩之母丨許芷熒自爆囝囝一歲前唔敢錫嘴 嚟緊細仔出世預備隔保鮮紙錫?

文: 余美鳳
2024.06.23

《2011年香港小姐競選》季軍、最上鏡小姐兼亮麗奪目佳麗獎的許芷熒(原名:許亦妮)2019年9月跟拍拖兩年的圈外男友Alexander Fung結婚,婚後先後在2020年及2023年誕下女兒Kayli及兒子Alester。直至今年1月,芷熒再宣布第三度懷孕,並於4月公布將迎來多一名兒子,非常期待一家五口的熱鬧氣氛。

芷熒一家都期待小生命的到來,她不時在社交平台分享她的家庭生活照,本人要湊住一大一細之餘,仲要佗住籮咁大個肚,實在不容易,但芷熒仍然時時刻刻保持美艷動人嘅靚媽形象,實在厲害!

 

 

芷熒的大女已經4歲,同媽咪一樣貪靚,早前開生日會都有學媽咪化妝,而二仔就被剷走晒頭髮,暫時做「光頭仔」,眼仔碌碌非常可愛。父母見到一對仔女咁可愛,一定錫都錫唔切,不過芷熒竟然相反,她近日分享一條韓國媽媽的影片,片中的爸爸戴住一個透視的膠膜去錫嬰兒囝囝,而身旁的大仔一樣做法,雖然有點搞笑但溫馨感滿滿。芷熒轉發該影片,並留言說:「大仔差不多一歲,我都冇真正錫過佢個嘴,因為怕BB皮膚容易敏感,呢個用保鮮紙/膠係一個好辦法!細仔出世後,我都要咁錫!」初生孩子要錫錫都要隔重紗,會唔會太陰功豬?

 

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【請您試用】Parisine全新香水身體護理系列↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓