宋芝齡IG揞名明寸歐倩怡離婚後玩交友app 兩個「吓」字警醒:不要做純純的小白兔

文: 羅志宏
2024.06.19

曾經在區議會選舉中出戰灣仔區而聲稱「暫時未能勝出」的《流行都市》主持藝人宋芝齡,一向口才了得,近日她就在IG社交平台上發文揞名明寸歐倩怡離婚後玩交友app的事件,針對其「女人唔好讀咁多書」的言論有感而發。

對於日前歐倩怡自爆離婚後玩交友app大晒學歷,宋芝齡就在IG社交平台試撰寫長文,揞名寸爆對方,以兩個「吓?」回應她「女人真係唔好讀咁多書」、「如果唔係嚇親男人」的言論。宋芝齡寫道:「我今朝跑步做運動的時候,無聊時看到段一位藝人講說自己離婚,回復單身的近況… 」

 

宋芝齡最後亦不忘關注社會,除了為警方加強宣傳「提子、提子、提防騙子」,更直言要加緊開辦多些相關女性的交流座談會,「提升自我、緊貼社會」。

 

 

 

同場加映:【衝出嚟玩】最新影片

 

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【送飛🎟️】請您去《UNISON FEST潛台祭》🎧!

↓ 暑假最強音樂祭!睇KOLOR、Kiri T、雷同二友...↓

↓  暑假最強音樂祭!睇KOLOR、Kiri T、雷同二友...↓

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓