Frankie女友驚爆AK曾秘撻沈殷怡?IG截圖流出指被人封鎖:「你條仔一直有偷食」

文: 羅志宏
2024.06.24

男團MIRROR近日爆出「Frankie之亂」,Frankie女友Christy連環被「唧牙膏」式爆料,IG密友限時動態的截圖於網上瘋傳,花生指數一日比一日高。日前就再有驚人爆料,有Christy的IG截圖流出,暗指MIRROR另一成員AK疑似曾經秘撻沈殷怡,而Christy更嬲爆謂「你條仔一直有偷食架」!

最新更新:

AK今日出席新歌宣傳活動時,就首度開腔回應有關近日Frankie女友的事件,被問到有否曾經追求過Christy時,AK就直接回應,自問「冇」,又澄清回覆story只是剛巧彈出有通知,有興趣回覆便會回覆,而「封鎖」一事則純屬IG有故障,不時都有Unfollow及block的事情出現。

同時,AK亦開腔回應有關被指與沈殷怡撻着的傳聞,表示與沈殷怡識咗好耐,是多年以來的好朋友關係。另外被問到會否與Frankie關係尷尬時, AK亦大方表示見面不會尷尬,因為大家都是兄弟。


「Frankie之亂」爆出後,Frankie女友Christy的爆料持續發酵,鑊鑊新鮮鑊鑊金,最新就再有IG密友限時動態的截圖流出,其中一張截圖了Christy和Frankie之間的對話,截圖中見Christy寫道:「好彩有BB錫返」。內容大致意思為Christy本向Frankie表示「好嬲,咩都冇做過俾人block」,而Frankie則以一張嘟嘴自拍回覆冧女,寫道:「錫返好無」。

而另一張截圖就終於揭開「Christy被block」之謎,原來Frankie的女友Christy疑似被似乎被AK封鎖。從截圖顯示,Christy轉發了沈殷怡的帖文相片,,並寫道:「呢個大陸阿嬋樣既(嘅)三線奀星,逼ak block完我仲要特登黎睇我story宣示主權,收皮啦八婆,你條仔一直有偷食架onX」,直接爆了AK、沈殷怡的拍拖關係,並認為沈殷怡煽動了AK封鎖她。

AK與沈殷怡都是Makerville旗下藝人,二人曾於MV裡合演而有幕前的緣份,沈殷怡曾於2020年為AK的solo歌《蝸牛》擔任MV女主角,因而有網民猜測二人之後發展成戀人關係。

同場加映:【衝出嚟玩】最新影片

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓