倪晨曦「卸貨」第三個囝囝到埗! 超搞鬼方法BB「自己名自己改」

文: 余美鳳
2024.06.26

倪晨曦(Elva)今日宣布迎來第三位小公子!Elva剛剛post出一條短片畀囝囝自己揀改咩英文名,搞鬼又溫馨。

 

Elva post出片段,片中佢哋喺白紙上寫上「Nigel」同「Nate」兩個名,再分別將兩張紙擺到剛出生嘅三仔手上,等佢自己「決定」改咩名,Elva留言:「親愛的寶貝,歡迎你來到這個世界 還有加入我們的大家庭 兩個哥哥已經迫不及待的要和你玩!雖然在寶貝的名字上我們糾結了很久,但終於想到了一個方法,就是將命運交回你手中,讓你自己選一個吧!🤣 雖然選擇也不多……噹噹噹噹!歡迎最新家庭成員Nigel的來到!🥳媽咪爸爸只希望你健康快樂,平安幸福的長大。和哥哥們相親相愛🫶🏻Love you!」Elva三個仔都眼大大,有媽媽嘅優良基因遺傳,唔少人都留言恭喜Elva!

 

 

Elva本已是兩子之母,早前已經知道今胎都係仔,一屋都是仔,佢就話全部仔都有好處,唔使再四處張羅小女孩用品。Elva曾受訪唔敢「講實」封肚:「記得生完第二胎個個問我係咪唔再生,我話唔生喇!點知自打嘴巴又有第3個,今次我唔答呢個問題,隨緣,哈哈!」

圖片來源:Instagram

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓