高海寧性感斜膊入馬場拉頭馬 High爆跟馬主老公擊掌成焦點

文: 余美鳳
2024.06.29

高海寧去年憑《新聞女王》在內地爆紅,成為人氣花旦,當旺的她日前她罕有現身跑馬地馬場,更第一次拉頭馬,性感示人的她成為全場焦點!

高Ling日前盛裝出席上海電視節,活動後匆匆返港,晚上即現身馬場。穿上大斜膊貼身晚裝的她大曬玲瓏浮凸的身材,為馬迷帶來清涼感!

原來當晚是馬匹「包裝天將」首度出賽,馬主為「造紙大王」李運強女兒李文禎,高Ling、「細龍太」陳思圻(前名陳偉琪)及邵珮詩到場支持。「包裝天將」不負所望大熱勝出,從陳思圻的IG story所見,眾人拍晒手超級興奮,陳思圻、戴口罩的邵珮詩及高Ling相繼跟馬主李文禎丈夫龔鈁開心擊掌慶祝勝利。眾人齊齊拉頭馬,第一次拉頭馬的高Ling,開心站在龔鈁旁邊拍照。

高Ling受訪時,笑言當日落機後收到朋友電話,叫她來馬場捧場:「朋友話『如果你趕得切就過嚟啦』,佢覺得佢隻馬有機會攞,咁我梗係即刻dress up過嚟,點知真係贏咗,好戥佢開心!」她自言有投注支持,旺氣十足的她贏錢,難怪笑到見牙唔見眼!

 

 

圖片來源:IG

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【請您試用】Parisine全新香水身體護理系列↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓