玩轉腦朋友2|Ivy So從未曝光學生舊照激罕出土 9年前青澀眼鏡look反差大

文: 羅志宏
2024.06.29

全球最賣座Pixel電影之一《玩轉腦朋友》繼2015年,事隔9年上映第二輯,令不少忠實影迷引頸以待。今次配音陣容換上嶄新班底帶來驚喜,聲演「阿樂」的Ivy So就跟隨網絡熱潮,分享個人舊照,大晒9年前後的分別,於IG上為相隔9年上映的續集宣傳。

戲中主角之一「阿樂」今次換上女團Collar成員Ivy So(蘇雅琳)聲演,影迷都期待她的表現。由於電影續集相隔10年之久方上映面世,不少人都藉此分享舊照,表示兩輯之間見證了成長和轉變。IvySo同樣趕上熱潮,在IG社交平台上分享了學生舊照,引起網民熱烈討論。

IvySo一炮過分享了四張從未曝光的童年舊照,直言「珍藏照片重見天日」,相中見她便服造型淘氣十足,表情多多,紮起馬尾如可人兒一樣。之後,IvySo再貼出多張入行後的近照,完美演繹女大十八變,形象反差大,由可愛女生蛻變成活力女神。

一眾網民和粉絲見到IvySo的舊照出土,紛紛留言心心眼,大讚IvySo由細靚到大:

 

同場加映:【著數慳家王】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓