吳彥祖分享荷里活劇組超頹伙食 內地挑戰臭味螺絲粉直豎拇指

文: 余美鳳
2024.07.04

現年49歲嘅男神吳彥祖5月時進駐抖音,同內地網民分享生活小碎片,不過仍不忘佢荷里活嘅演藝事業,日前佢就喺美國拍戲,仲喺抖音分享佢當日嘅伙食,睇到都覺得唔多開胃呀!

男神吳彥祖於美國拍攝新片《With Love》,仲喺抖音分享片場伙食,片段中吳彥祖去飯堂拎食物,阿姐先係幫佢𢳂飯,之後就畀啲肉丸佢,然後就打開一盤深啡色嘅不明汁液。之後佢都忍唔住問阿姐有冇蔬菜,阿姐就搖頭。之後吳彥祖就解釋,因為佢遲咗去飯堂,所以冇咩食物剩,佢打開飯盒,裏面就得兩粒肉丸以及一啲汁同白飯,佢都苦笑咗出嚟,頹到爆之餘仲冇咩營養,真係塞飽個肚都偷笑!

 

唔少網民都留言表示拍戲伙食好得多了,又有人心痛佢冇啖好食,想幫佢加餸!又有人將焦點放喺佢唔知用咩嚟拍呢條短片,因為全程都唔見佢用電話或者攝影機,有人就估計佢係用類似google glass嘅智能眼鏡嚟拍片,好緊貼科技潮流!

 

 

吳彥祖近年主力喺美國發展,而依家正係拍攝嘅《With Love》再次同關繼威合作,相信係一部係動作片,事關片商Universal 搵咗另一廠牌87North合作,而近年87North近年拍咗好幾套口碑唔錯嘅動作片,包括暴力版聖誕老人電影《殺神夜》,同埋《特技狂人》;就連導演人選都係動作指導出身嘅Jonathan Eusebio,而關繼威都曾經做過動作指導!

吳彥祖雖然喺外國長大,但就有一個中國胃,上月佢去到中國時挑戰當地激臭螺絲粉,雖然佢助手臭到彈開,但佢就食得津津有味。吳彥祖一邊拍片一邊狂食,不過最後都係辣到濁親,唔少網民都覺得佢好貼地,明星都係自己食一樣嘅嘢;又有網民解釋廣西正宗嘅螺絲粉其實並唔臭,不停推薦佢試真中國滋味!

圖片來源:抖音

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓【限時搶⚡】勁送小牧味屋高鈣梳打餅套裝!↓

↓ 一套6包:芥末味 / 蕃茄味 / 黑芝麻味!↓

↓ 一套6包:芥末味 / 蕃茄味 / 黑芝麻味!↓