連詩雅IG又打錯英文引發笑話 稱懷孕36個月 網友問:哪吒托世?

文: 余美鳳
2024.07.05

36歲的連詩雅(Shiga)今年2月宣布懷孕的消息,網友們見證住她的孕肚越來越大,不過天生麗質的她日前分享泳衣的背面照,單看背後,絕對看不出她是大肚婆,做到肥肚不肥人的效果,令不少女士稱羨。近日,老公仔陳家樂飛到馬來西亞拍戲,Shiga就留在香港好好安胎,更分享新一輯大肚寫真相,不過竟然鬧出極大笑話。

Shiga分享三張新相,穿上長袖連身衣,不過就露出超級長腿,雖然已經腹大便便,但四肢仍然保持纖細,認真厲害!今次其中一首攝影師是曾經華納同門的歌手曾若華。Shiga留言說:「Officially 36 months. A little sneak peak on my maternity shoot which I absolutely loveeeeeee. Stay tuned for more later. (正式懷孕36個月,讓大家預覽我的孕婦照,我非常喜歡。 稍後請繼續關注更多內容)」她竟然想懷孕36周寫成36個月,嚇親網友之餘被大家瘋狂嘲笑,更將「Peek」串錯為「Peak」,認真大懵!

網友們一睇就笑到碌地,紛紛留言笑嘲:「哪吒托世?」、「蓮藕仔?」、「快手打錯字遮」、「好多人話媽媽會分咗啲智慧俾胎兒,原來係真㗎,媽媽真偉大」、「一孕傻3年,哈哈」、「36個月係哪吒托世!」等等,引番一大輪笑聲。

 

 

Shiga曾經發IG貼文將「Rest In Peace」曾打成「Rest In Piece」而鬧笑話,後來又將「One Piece」漫畫打成「One Peace」,後來她被網友罰抄1000次作懲罰,Shiga都乖乖就範。Shiga事隔多年再爆笑料,她都忍不住回應:「hahahahahaha其實我自己都覺得好好笑!唔緊要啦!最緊要Baby Camila醒過媽媽就得啦!不過都係嗰句,最緊要健健康康!」網友笑言最緊要將來不要串錯囡囡個名!

 

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓