吳若希IG爆seed公審老公陪女人 陷婚變危機:「同呢個人相處咗八年」

文: 羅志宏
2024.07.09

藝人吳若希(Jinny)與老公何兆鴻於2017年結婚後,先後誕下一女一子,共組幸福四口之家。不過,由於吳若希經常在社交平台上公審老公的行為,因此被網民戲稱「世紀惡妻」之名。近日,二人又有「小情趣」,吳若希就在IG上發文公審老公,指他對女員工管接管送,觸動了她身為太太的神經。

吳若希爆seed公審老公

一不離二,吳若希在IG上繼續公開「調查」進度,貼出了與自己Agent的對話紀錄,直言:「頭先諗諗吓,唔應該誤會人哋個AGENT,可能人哋個AGENT已好努力」... 吳若希再寸爆地補多一刀:「BTW,大家都唔好誤會何生,佢女同事喺啟德我哋住喺何文田又真係好近嘅~何生呢種反向思維,好忙但係唔想麻煩到個AGENT,要親自去搵女同事,而唔係直接返公司等女同事返工,都情有可原嘅!」

吳若希公審老公火藥味超濃

吳若希今早在IG社交平台上發佈兩則限時動態,貼出了與老公的對話紀錄截圖,透露自己識破老公一早出門,原來有輘輷,就是為了接送女員工簽署MPF文件。吳若希之後句句「有骨」反擊,直言:「其實呢,女人人呢係好敏感嘅,你趷起條尾,都已經知你會做咩㗎!」火藥味超濃。

之後,吳若希貼出黑圖白字,語重心長地對老公作出最後警醒,同時不忘寸爆警惕老公,盡顯作為老婆的威嚴。

全文如下:

「其實呢,女人人呢係好敏感嘅,你趷起條尾,都已經知你會做咩㗎!今朝何生好積極咁話要車同事返工,俾我話完之後,好有骨氣地講,連車都唔揸自己搭地鐵。我又唔知點解,突然間覺得佢應該係搭地鐵搵佢公司同事,我CHOK完佢第一句,佢又真係答我係WOR,即係,我自己都有公司,都有幫人哋供MPF,我依家先知原來MPF需要老闆親自攞文件俾員工簽!男人呢~就好得意嘅,身有屎嗰陣呢,就會話自己已經好多嘢煩,怪返女人唔體諒佢!

作為太太,要提就提左GA LA!佢選擇尊重你,定係選擇無視你,係佢嘅決定。有啲人會忍,有啲人會嘈,我呢,同呢個人相處咗八年,太清楚佢咁嘅回答係代表咩!所以呢講埋今次,之後大家喺條街度見到佢同第二條一齊唔好大驚小怪,因為佢都係做嘢嘅啫!」

 

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓