直播靈接觸|兩條疑似怪物出沒片段曝光 無人機拍攝神秘生物畫面駭人

文: 羅志宏
2024.07.09

TVB Plus(82台)靈異節目《直播靈接觸》,由梁思浩、黃紫恩(Jojo)及黃耀英主持,昨晚(8日)播出一集主題是「山精妖怪」,請來奇門遁甲天后張芯熏師傅擔任。節目甫開始思浩即帶來喜訊,他宣布由下星期開始,一連兩星期加開周三特別場,預告邀請娛圈大哥現身講鬼故,而今集節目還播放了兩條疑似妖怪出沒的片段,畫面勁嚇人!

節目組公開兩條疑似妖怪影片,第一條片段發生在玻利維亞,無人機拍攝到田原中出現一隻雙腳站立的神秘生物,據報道指該神秘生物吸乾了附近動物的血,張師傅看完片段後說:「我同意係山精妖怪嚟,佢修行到一定程度幻化出嚟畀大家見到,血對佢哋嚟講係補品一種,會令到佢哋修行會增加,如果吸人嘅血的話,必須係童男童女,因為咁先叫做乾淨同清純。」

第二段片拍攝於加拿大,片中見到一隻似人非人的妖怪,從一架車的車底跑出來再匿入第二架車的車底,畫面相當嚇人,張師傅說:「就咁睇,我會話唔係我哋人種嘅動物,唔贊成大家去接觸!」

 

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【請您試用】Parisine全新香水身體護理系列↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓