吳若希被指做第三者老公終回應 欲上ViuTV《戀講嘢》爆鑊 好姊妹食花生

文: 余美鳳
2024.07.10

吳若希(Jinny)與老公何兆鴻(Alex)結婚七年,不時都會於網上「公審」老公嘅Jinny昨日又大爆Alex有「景轟」,仲漏夜同網民「泥漿摔角」,越鬧越激。

 

雖然今次有好多網民撐吳若希,不過都有人認為佢唔應該經常落老公面,更有人指佢當年都係做第三者搶Alex,留言:「人哋都係做第三者搶個男嘅番嚟,當然怕畀人搶老公啦。」Jinny即時chur爆tag老公Alex,叫佢澄清,而Alex就簡單回覆「不是」兩個字,Jinny又再隨即chur爆要網民道歉,真係千祈唔好得罪Jinny。

 

多年前富貴KOL Sean Lam曾經爆出自己老婆(Toby Sin)同吳若希以及何兆鴻(Alex)曾陷入三角戀,而其實當年吳若希同Alex Ho曬甜蜜旅行照同時,Toby Sin都係Instagram曬過Alex送嘅禮物,兩個女仔幾乎係同步放閃,於是就有傳言話吳若希介入Alex同Toby感情嘅第三者。而當時Alex嘅社交平台就出咗一個post𠱁吳若希,稱佢只當Toby Sin係性工作者,挽回佢同吳若希嘅感情。

 

 

另外,吳若希似乎都仲未下火,友台ViuTV《戀講嘢》嘅主持Helen於社交平台表示想搵Jinny做嘉賓,Jinny都有回覆:「我都想,冇辦法,公司唔畀。」似乎都仲有好多嘢想爆,忿忿不平。雖然如果老公真係偷食唔係啲咩開心事,不過Jinny就有一班同佢「同款」樂天嘅姊妹,陳詩欣同蔡嘉欣去到佢嘅post度留言食花生:「要啊😍我食咗成日花生 🥜係時候抹咀。」、「我需要抹一抹嘴。」

事源係Jinny與老公爭吵,指佢唔車二人兒子返學,但就指要車一位女同事返工,之後同女同事一齊搭地鐵返工,解釋只係要對方簽MPF,Jinny唔接受解釋,覺得老公「身有屎」,勃然大怒於網上公審男方。

事前提要:

吳若希不滿老公為女員工管接送 IG發文公審:趷起條尾就知你做咩啦

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】位元堂美肌養顏糖水套裝 ↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓ 養血安神並潤膚美肌 / 從內而外煥發光彩!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓