熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   韋家雄臉上神秘唇印!萬千星輝頒獎典禮5大蝦碌有趣位

韋家雄臉上神秘唇印!萬千星輝頒獎典禮5大蝦碌有趣位

2015.12.14

2015萬千星輝頒獎典禮圓滿落幕,但整晚出現不少奇怪蝦碌位,一次重溫頒獎典禮5大另類看點!

>> 2015萬千星輝頒獎典禮 15個獎項足本名單

1.  公然賣廣告
頒完最佳經典劇集,鏡頭一轉見到汪呀姐拎手機影相,以為出錯之際,Do姐忽然出現話請大家食晚餐,說罷即有同事拿出三大盤KFC食物,一眾小生花旦於鏡頭前食雞,賣廣告賣出面!

2.  吳若希疑似寸阿姐

吳若希憑《武則天》的插曲《眼淚的秘密》壓倒得到汪呀姐奪得「最受歡迎劇集歌曲」,上台致辭時仲話︰「覺得呢個獎係要經過那些年或者一顆不變的心。」暗寸汪阿姐同鍾嘉欣喎!?

3.  家燕姐登基
於頒視帝視后前,王祖藍讀出網民心聲過場,最大笑點是引述網民留言指家燕姐當晚「黃袍加身」,簡直好似登基大典一樣,仲話好想同家燕姐瘋狂跳十字步,家燕姐都答得好大體,令整個留言變得更有畫面!

4.  鍾嘉欣:「師奶MADAM!」
也許因為失落視后,鍾嘉欣擔任視帝頒獎嘉賓時明顯心不在焉,田蕊妮問鍾嘉欣點睇張繼聰的表現時,嘉欣BB答:「我都無睇《梟雄》!」,胡定欣及田蕊妮即時指正嗌《師奶MADAM》,但其實3個都錯,張繼聰憑《收規華》入圍,瘀爆!

內容評分
評語