熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   再有港人韓國出道!《On Call 36小時II》童星做泫雅師妹

再有港人韓國出道!《On Call 36小時II》童星做泫雅師妹

2016.02.25

繼JYP旗下男團 GOT7的「香港仔」Jackson(王嘉爾),又有香港人於韓國出道,今次係KPOP女團成員!今日韓國媒體公佈Cube公司旗下女團CLC將加入兩位新成員,其中一位正是香港童星出身的美少女 Elkie(莊錠欣)!Elkie的幕前演出十分豐富,相信唔少朋友都覺得呢位1998年出生的小妹妹「熟口熟面」!

圖:Twitter@CLC

影片來源Youtube,如遭刪除請見諒。 

雖然Elkie年僅17歲,但演出經驗厚過本電話簿!Elkie曾經以少女組合Honey bees成員「出道」,Honey bees係家燕媽媽藝術中心旗下的組合,幾年前亦唱過兒歌《HONEY》,唔知Elkie有無向家燕媽媽學過招牌十字步呢?


圖:Youtube截圖

唔止唱得跳得,Elkie更拍過多部TVB劇集,包括《怒火街頭》、《法網狙擊》、《仁心解碼》等,難怪總覺得此小妹妹「熟口熟面」!當中最為人熟悉的莫過於《On Call 36小時II》中飾演吳啟華患有心臟病的女兒孫希欣一角,劇中與多位好戲之人好似楊怡、黃智雯等有過對手戲,亦不時展示歌喉。

圖:Youtube截圖

圖:Youtube截圖

Cube旗下的藝人包括有泫雅坐陣的女團4Minute、人氣男團Beast、BtoB等,而CLC即將於月底推出新專輯,唔知Elkie可否為CLC帶來一番新景象?小編在此祝福Elkie可以成為香港之光! 

 

來源:Allkpop

 

其他熱話 

>>>>嘉欣BB千字文剖白 公開婚照認嫁圈外男友

>>>>用「自己方式」拎咪 !內地歌后展現咪嘴最高境界! 

>>>>超感人!五月天阿信簽名CD贈台南地震遇難者助完夢 

 

內容評分
評語