熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   星二代遺傳美貌!海外超強基因星級親子檔

星二代遺傳美貌!海外超強基因星級親子檔

2016.08.07

有句說話叫「有其父必有其子」,在娛樂圈這個雲集型男索女的的地方,唔少藝人所生的星二代都繼承到父母的美貌,真係同父母成個餅印咁!日前港生活Facebook進行了「邊個係最萌星二代」投票,當中以徐榮囡囡包包(徐心怡)最多人like,相信唔少朋友都係透過《愛‧回家》被包包萌到!除了香港藝人,內地、台灣、外國都有不少名人二代同樣非常精靈,大家又覺得邊個家族擁有「超強基因」呢?

 

林志穎:

台灣藝人林志穎現年41歲,但依然童顏,多年來keep住咁靚仔,而他的仔仔都唔輸蝕,今年6歲的大仔Kimi於2013年跟林志穎參演內地人氣真人騷《爸爸去哪兒》,唔少人都大讚Kimi似足爸爸,而去年十二月,林志穎再做爸爸,老婆陳若儀為他誕下一對雙胞胎兒子Jenson和Kyson,同樣有一雙濃眉大眼,非常趣緻!

圖:微博@夢想家林志穎

 

劉燁:

內地影帝劉燁2009年與法國籍妻子Anais Martane結婚後,兩人誕下一子一女,大仔劉諾一、細女劉霓娜,2015年,劉燁與諾一參與內地人氣真人騷《爸爸去哪兒》第三季,諾一憑帥氣的混血外貌和得意的表現備受關注,而妹妹亦有份客串演出。

 圖:微博@劉燁

內容評分
評語