熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   奧運選手明星相!射箭界里安納度、舉重界小豬、泳壇陳偉霆

奧運選手明星相!射箭界里安納度、舉重界小豬、泳壇陳偉霆

2016.08.08

大家睇奧運,除了睇到刺激的比賽,有時都不乏娛樂性,例如會大家可能會留意運動員之中有無俊男美女,又甚至會唔會有天生明星相的運動員,近日台灣歌手羅志祥(小豬)就在微博上載自己「參加」奧運女子舉重項目的電視畫面截圖,他說:「我說過我是一個力氣很大的人⋯⋯」唔通小豬喬裝參賽?其實圖中人只是泰國女子舉重運動員Sopita Tanasa,相信是角度問題,加上同小豬一樣有明顯的眼袋,令兩人驟眼睇十足餅印!

圖:微博@羅志祥

 

其實舉重界仲有「女版陳奕迅」,早於前年仁川亞運,來自台灣的舉重選手林子琦除了因為勇奪金牌成名,她更因為貌似Eason而備受關注,連Eason都忍唔住模仿她舉重的神態,林子琦今屆奧運都會出戰女子63公斤級舉重項目,唔知Eason會唔會為佢打氣呢?

圖:Youtube截圖

圖:微博@陳奕迅所長

內容評分
評語