杜汶澤FB自薦做演唱會攝影師 HOCC這樣答...

文: 王庭芝
2016.08.11

歌手何韻詩近日為十月在紅館舉辦的演唱會忙個不停,早前拍攝演唱會宣傳照就被黑油照頭淋,為求拍出最佳效果,阿詩淋完又抹,抹完又淋,認真辛苦!講起拍攝,最近就有人公開應徵阿詩演唱會攝影師一職,這個人之唔係阿詩好友杜汶澤!

圖:FB@HOCC

圖:FB@杜汶澤

今日阿澤在Facebook公開問阿詩:「請左人影相未?」作為一個「應徵者」嚟講,阿澤總算相當進取,藝人何遠東就留言提醒佢準備porrfolio,原本阿澤諗住「響朵」了事。

圖:FB@HOCC

點知「老闆」阿詩就咁留言:「please send portfolio and expected salary to infogoomusic@gmail.com Do you have any working experience?」即係叫佢電郵履歷同報酬期望,仲問佢有無工作經驗,好友都「無情講」!

圖:FB@HOCC

阿澤都不甘示弱,霸氣表示:「 yes indeed , I have shot Hocc concert , twice(有,我影過何韻詩演唱會,兩次)」而且有圖有真相,大晒自己的作品,誠意十足的阿澤更即刻寄出「應精信」,網民話阿詩唔請都唔得啦!

圖:FB@HOCC

兩人之後為酬勞展開一輪口水戰!

圖:FB@HOCC

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】「唧唧裝」驅蚊劑!↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【社群請您睇】 "The Parallel Live" 音樂會↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓