正在閱讀
《摘星奇緣》現實版?網友呻:二線明星女友好難頂!

《摘星奇緣》現實版?網友呻:二線明星女友好難頂!

2016.08.17

相信大家都曾經發過夢同明星或者自己的偶像拍拖,尤其是女生,可能會幻想得到偶像的芳心,談一場浪漫又刺激的戀愛,講到同明星拍拖的好處,首先應該係有唔錯的視覺效果,其次係有少少虛榮感,加埋間中要躲避狗仔隊的刺激感,不過,這些情節睇戲就睇得多,現實中的「摘星奇緣」又係唔係咁過癮?

配圖:Lexiegrace.wordpress.com

配圖:Youtube截圖

 

近日有網友在香港討論區大吐跟明星拍拖的苦水,他指當時與一位身材姣好的二線明星拍拖,明星女友習慣有保母和工人照顧,所以男友都變成工人,而且控制慾強,男友全程無say,但最令這名網友難頂之處是明星女友會不時逼婚,又對男友升職加薪問題施加壓力,兩人戀情只維持短短半個月就結束。

配圖:Askmen.com

 

原文如下:

 

雖然這篇貼文無圖無真相,但仍然引起不少討論,網友對跟明星拍拖有唔同意見,有人認為其實女友的行為根本唔關係唔係明星事,只是她的港女性格問題,亦有人認為如果主人翁是貪圖明星女友的外貌身材,反之明星女友對男友有要求都只係等價交換。不過說到底,最多網友問的似乎還是主人翁幾時才肯公開明星女友真身呀!

 

來源:香港討論區