熱愛優質生活
首頁   \   港熱話   \   拜年唔失禮!低至$25特色賀年禮盒精選

拜年唔失禮!低至$25特色賀年禮盒精選

金莎,全部都是金莎!新年送禮必備金莎、藍罐曲奇,今年不想再一式一樣?小編為大家精心挑選一些另類特色禮盒,全部$100有找,有齊日式、卡通人物、精美鐵盒系列,抵買又特別,今年辦年貨就可以搞搞新意思!

小編分別去了零食物語、7-Eleven便利店、一田超市、Aeon永旺百貨、優品360和Apita六間店舖尋寶,精選出近二十多款禮盒,看中就準備Mark實喇!

日式禮盒精選

日式禮盒一向包裝精美,款式豐富,有齊曲奇、蛋糕、巧克力、泡芙、草餅等精緻甜點,一定有一款適合你!

零食物語的「松澤富士山忌廉泡芙禮盒」,$59/盒,共有16件泡芙,內餡有吉士及朱古力醬兩款口味,忌廉香甜軟滑,包裝上可愛造型的富士山圖案非常搶眼。 

  

 

另一款「大藤東京愛言葉物語曲奇禮盒」,$69/盒,有熊貓、東京地標和鐵塔三款造型曲奇,送比小朋友就最適合!

 

內容評分
評語