正在閱讀
結局一定要BBQ 10大必出現電視劇情

結局一定要BBQ 10大必出現電視劇情

2017.04.07

雖然近年大台電視劇力求創新,新劇≪心理追兇≫查案之餘大玩心理學。不過無論咩劇,總有幾幕熟口熟面。近日有網民以搞笑形式拍了一條專講電視劇既定印象的影片,以下為大家精選10大老是常出現的劇情,你一定有睇過!

>>詳看: ≪撇甩傻仔味!馬國明擔正《心理追兇》懸疑劇≫

在餐廳嗌交時,女主角發火離開,男主角總掉低一張大鈔,豪氣地講:「唔駛找」。

 

 

跳崖時,就算七孔流血、斷手斷腳,主角都一定死唔去。

 

街邊嗌交時,女主角一定會截的士走,仲有一嗌的士就有的士,時間啱啱好。更神奇的是第2架的士緊隨其後,而男主角都會講:「同我追住前面架車!」

  

電影劇必備洗腦主題曲。無論任何情節(分手、牽手、嘈交、重遇)都一定要播一次:無懼世事變改……

 

 

是非一定要在廁所講!之後就會被隔離Office Amy聽到後加鹽加醋再落入主角耳中。 

 

主角就死時,一定會捨身擋子彈,不會嘗試拉走主角或者撞倒壞人。

  

 

主角撞一撞牆就昏迷,不幸還會變植物人,然後又離奇地甦醒。 

 

 

爆炸場面時,主角一定正義感爆棚,先負責疏散群眾,再飛身撲地。

 

 

決裂時,其中一方一定會心軟,說:「你走,我以後不想再看見你」

 

 

無論大團圓結局定係悲慘收場,都係要BBQ架!

 

 

影片來源: HENEC授權轉載