惡校長變身底底超人 夢工場新動畫暑假爆笑上映

文: 王庭芝
2017.05.21

夢工場《史力加》、《荒失失奇兵》及《功夫熊貓》班底新作,《Captain Underpants: The First Epic Movie》(暫譯中文片名《底底超人大電影》)預計於今年暑假檔期上映,電影改編自一部同名兒童小說。

兩個創意無限,經常有些天馬行空想法的學生George和Harold意外之下,將嚴厲的校長Mr. Krupp意外催眠,令他一反常態,以為自己係「底底超人」,剝剩一條底底,又將紅色窗簾布當斗篷,仲周圍打怪獸,當然搞出個大頭佛。就在此時,邪惡的Poopypants教授和他的巨型機械人出現,正在密謀統治地球,George和Harold決心和「底底超人」一同拯救地球。

上映日期:2017年暑假

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Cetaphil舒特膚清爽無油保濕水感啫喱!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓【社群送禮】送ZAO深層倍潤護膚套裝!↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓為肌膚注入保濕力量↓