膠袋加飲筒 快速慳力吹脹巨型浮床

文: 糧尾子
2017.07.02

炎炎夏日,去沙灘消暑就最好不過!去沙灘,當然少不了浮床、水泡和沙灘波等必備item!但身邊沒有氣泵,又不想吹到面紅耳赤?那就要試用這個簡易充氣大法!

工具只需2樣,亦是家中隨手可得的。分別是膠袋和飲筒。 

  

首先,將飲筒插入充氣口,記得要插深一點,確保飲筒插進了浮床中。 

之後,為膠袋注入空氣,並包緊充氣口和飲筒。要抓緊一點,以免膠袋中的空氣漏走。

 

輕力將膠袋中的空氣推入浮床,若有他人幫忙會更輕鬆。重覆數次,充氣完成!

  

  

大家倘若想為大型浮床、水泡等充氣,但家裡沒有氣泵,這個方法絕對幫到你!但一些小型的沙灘波等,就可能用口吹氣較快!

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】ON: THE BODY 植物萃取潔膚露↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓