正在閱讀
90後回憶紅歌唔紅人!Boy'z出道15年星途迂迴曲折

90後回憶紅歌唔紅人!Boy'z出道15年星途迂迴曲折

2018.06.21

張敬軒一連6場HINSIDEOUT演唱會圓滿結束,其中請到久未合體的組合Boy'z上台合唱, 引爆紅館的尖叫聲,喚醒了不少90後樂迷的回憶。03年出道的Boy'z,今年正正是Boy'z成軍15年,張敬軒在演唱會尾場再次拉Boy'z上台,並宣佈二人將會開演唱會!

由關智斌(Kenny)與張致恒(Steven)組成的Boy'z,2003年以「男版Twins」身份加入樂壇,出道跳唱作品《Lala世界》大受歡迎,代表作《死性不改》更是膾炙人口,當年Boy'z囊括了多個頒獎禮的組合獎,包括叱吒樂壇新力軍金獎。

其後推出一系列情歌如《跟蹤妳》、《Girls》、《眼紅館》等,都成為大熱K歌。

不過組合成員在05年出現變動,Kenny單人發展,其後加入新成員麥子豪(Dennis),再之後再加入陳偉霆(William)組成Sun Boy'z。可惜Sun Boy'z最終在2008解散,麥子豪退出娛樂圈,而陳偉霆轉戰大陸,現在成為中國當紅的男明星。

Boy'z曾在2011年推出新歌《Ready To Go》,不過未能引起關注,組合之後亦甚少合體出席活動。

 

單飛後的Kenny曾推過一些單曲,可惜反應一般,而近年則轉往大陸發展,主力拍古裝片,保持人氣。

Steven則一直緋聞纏身,多次傳出偷食,自己更懷疑患上性沉溺,需要找心理醫生幫忙。受到負面新聞影響,形象一直受損,即使曾在大陸拍劇當男一,人氣亦未能反彈。

 

Steven約滿英皇後簽約TVB,在電視劇《巨輪II》及《波士早晨》都有看到他的身影。

原來以為Steven約滿英皇後,更難見到Boy'z合體,不過最近終於再次走到一起。當年組合出道聲勢驚人,未知今次合體能否掀起搶票熱潮!

圖:IG@Kenny Kwanstevencheung

評語

keichiu30
keichiu30 BoyZ...收皮啦,我都唔想講,好少回應
21/06/2018 16:25
himcheung
himcheung 果晚係現場聽死性不改真係超有氣氛
希望真係開show就好
21/06/2018 17:32