蘋果MacBook再出問題需維修 出事型號+款式全面睇

文: Toby Mok
2019.07.03

最近蘋果產品頻頻出現安全問題,繼之前的15吋MacBook Pro、插頭出意外後,近日有外國媒體9to5mac就透露指MacBook Air的Logic Board底板出現問題需進行回收,而蘋果將會為受影響用家進行免費維修。

最近外國媒體9to5Mac就表示得到一份張蘋果維修人員的備忘錄文件,文件顯示有問題的MacBook Air 為2018年13吋Retina型號。

根據了解,蘋果將會以電郵方式通知受影響客戶,並承諾會免費更換有問題的底板。

而擔心自己電腦受影響的用户亦可親身到Apple Store查詢。

資料及圖片來源:9to5mac


 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】勁賞霜瀛廚師發辦套餐!↓

↓ 嚴謹日本各地時令食材 / 高質江戶前風味Omakase!↓

↓ 嚴謹日本各地時令食材 / 高質江戶前風味Omakase!↓

↓【請您試用】Parisine全新香水身體護理系列↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓