童年回憶!「小校園」細個一定玩過 經典過河遊戲/賽龍舟/垃圾分類/學習大樓

2019.08.04

仲記得小時候每日放學衝返屋企玩的遊戲嗎?講到經典遊戲,不得不說有香港教育城「小校園」的遊戲,除了走入學習大樓學習各課知識,玩過河遊戲、賽龍舟、垃圾分類、挾挾樂等等,原來不少遊戲到今日仲有得玩,不如一齊入去重溫童年回憶!

「小校園」內的「學習大樓」對不少人來說都充滿回憶,可以走到數學樓、語文樓、科學樓、公民樓,一邊玩遊戲一邊學習知識。

 

遊樂場內雲集多個遊戲,垃圾分類、賽龍舟、挾挾樂等等,不少人都曾經沉迷得每天放學衝回家玩!

 

數到最經典的遊戲點少得過河遊戲,需要考和腦力,成功讓大家坐船過河。

原來現在仍可以以「訪客身份」登入「小校園」重溫遊戲,有興趣不如去玩下,>>按此<<

 

來源: FB@hkedcity

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【請您去】海洋公園水上樂園💦!

↓ 立即登記 送雙人門票↓

↓ 立即登記  送雙人門票↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓