日本獅子BB瞓到反肚勁可愛 面對鏡頭微笑 網民:根本係貓

文: Ling Kwok
2019.11.29

日本經常有網民到動物園參觀,看盡動物百態。有網民更建立了社交平台Twitter的帳號,專門分享參觀動物園時,觀察到動物的趣怪表情等多樣照片,其作品令網民非常受落,經常被瘋傳。

近日又有網民在日本的群馬動物園參觀,見到有一群獅子趴在地上睡覺,意外地發現有一隻今年6月才出世的獅子BB睡到反肚,即時忍不住用相機拍照,而獅子BB見到鏡頭露出可愛的微笑。

這輯照片馬上在日本Twitter上瘋傳,然後網民見到獅子BB如此可愛的行為,笑言牠根本是貓咪。

圖:TWITTER@なな

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群請您睇】 "The Parallel Live" 音樂會↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓

↓【夏日密密賞☀️】增添女神優雅氣質💖↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓