Chrome擴充功能日中雙語字幕安裝!Netflix即時翻譯輕鬆學日文

2020.02.10

不少人都會趁放假,在影視串流平台Netflix煲劇,除了歐美劇集外,仲有日本動畫和電影、綜藝,最近Google Chrome就有款擴充功能「Language Learning with Netflix」推出,提供日中雙語字幕,可以煲劇之餘學日文!

 

Google Chrome擴充功能「Language Learning with Netflix」,提供多部影片的雙語字幕及字典功能,提供免費基本功能,安裝方法簡單: 

Netflix香港清單中,有81部日語影片,影片每句字都會提供雙語字幕,亦有不少功能方便正在學習日文的朋友使用:

除了日文影片外,亦有其他語言的影片及字幕,但需要的話就要加購收費專業功能「顯示機器翻譯」,官方亦有簡介基本操作方法簡介:

有興趣即刻試試,>>按此<<

 

來源:Language Learning with Netflix

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【請您去】海洋公園水上樂園💦!

↓ 立即登記 送雙人門票↓

↓ 立即登記  送雙人門票↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓