林盛斌嘆衝動$40一股買1200股匯豐!匯控近日跌穿$30 阿Bob自嘲坐艇

2020.09.22

近日匯豐控股跌穿$30,引起不少股民熱議。藝人林盛斌,於今年4月曾透露自己以$40一股購入1200股匯豐股票。面對匯控跌幅,擁有匯豐股票的阿Bob日前就在IG上載坐在遊艇的照片,自嘲「坐艇」。

購入匯控的阿Bob在IG分享遊艇照,自嘲:「只要滙豐升返上嚟,我就買到(遊艇)㗎嘞!」。有網民就留言指阿Bob「好多喺手喎師兄你」,阿Bob就以「隨量」二字回應。他在今年4月曾自爆以$40一股購入1200股匯豐股票,又表示「其實不嬲我都係一個好謹慎嘅人,點解噚日咁衝動呢....點解呢.........」。近日匯豐股票跌穿$30,昨日收市價為$29.3,今日更跌穿$29。

圖及來源:IG@林盛斌

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Louiscocoa莫卡咖啡即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 嚴選高級可可粉 / 輕巧方便 / 加水即沖即飲!↓

↓ 嚴選高級可可粉 / 輕巧方便 / 加水即沖即飲!↓

↓【限時搶⚡】CheckCheckCin靈芝米水!↓

↓ 補氣安神、養腎抗衰老、美白養顏!↓

↓ 補氣安神、養腎抗衰老、美白養顏!↓