iPhone 11螢幕觸控失靈撳極無反應 Apple官方推免費維修計劃內附連結

2020.12.07

雖然蘋果Apple今年推出全新iPhone 12系列,但仍有不少人使用上一代iPhone 11,最近就有用家發現iPhone 11觸控螢幕出現失靈問題,Apple官方就特別為供iPhone 11指定批次提供免費維修計劃,只要在官網輸入iPhone產品序號檢查自己的手機是否符合資格。

Apple最近在官網宣佈部分iPhone 11的螢幕顯示器模組出現問題,可能造成螢幕無法回應觸控動作,而受影響的裝置是在2019年11月到2020年5月之間製造,為此批次手機提供免費維修服務。

iPhone 11用家若出現以上問題,可以在官網上輸入你的iPhone產品序號,檢查自己的手機是否符合資格。當確認為如果符合資格後,可以到Apple授權維修中心或向 Apple Store 零售店預約維修時間,官網:>>按此<<

來源:Apple

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓