TVB新聞小花黎在山原來係首位模特兒主播 甜美活潑主持行山節目神秘九頭身終於曝光

2020.12.28

TVB新聞女主播向來都有一定人氣,其中一位新聞小花黎在山剛加入TVB超過兩年,不過大家對她的來歷感到陌生,只知道她入行前是一名模特兒,其他就一無所知。現時她的曝光率日增,最近更主持埋行山節目。

黎在山於2018年1月加入TVB,據知她入行前曾是模特兒,她也是首位模特兒的TVB主播。有指她身高有180cm,無敵長腿之餘更有九頭身,不過一直以來都只見她半身,甚少全身照片流出。

大家都覺得黎在山的身型充滿神秘感,而最近她主持的新節目《行行有好景》似乎為大家解開疑惑。黎在山走出直播室,更穿上一身行山裝帶大家走到山上。從節目中所見,黎在山身型果然高䠷。而到戶外主持的黎在山比起在直播室主持時多一份活潑,同時又大曬她最剎食的甜美笑容,令人對她的印象更加深刻。 

圖:《行行有好景》截圖

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語

相關文章