【到此一遊】落選港姐陳婉衡擁36E好身材 拍節目出奇招用事業線夾咪 網民:唔係個個都得

曾在2012年參選港姐但落選的藝人陳婉衡Alycia,最近為TVB拍攝旅遊節目《到此一遊》。在兒時曾跟隨家人移居加拿大的她,為觀眾介紹當地吃喝玩樂好去處。擁有36E美好身材的陳婉衡,在節目中一招事業線夾咪引起不少觀眾討論,成為焦點所在。

陳婉衡在節目中以低胸背心配拉鏈外套,盡顯36E美好身材。而她心口一粒黑色點亦成為觀眾焦點所在,原來她將用作收音的咪放在上圍。

不少網民見狀都表示並非個個女主持都可以出此奇招,大讚Alycia身材好,認為「唔係個個都得」。

之後陳婉衡解釋當時節目攝製隊唯一一個咪夾不翼而飛,由於時間緊迫唯有將咪暫時放在心口。她表示以為衣物可以遮擋到咪,但翻睇節目都覺得有點尷尬。

圖及來源:《到此一遊》、IG@陳婉衡

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶】方便外出攜帶!可殺滅新冠病毒!↓

↓ AQUA PRO+TECH 全效防疫消毒滅菌噴霧輕便裝!↓

 ↓ AQUA PRO+TECH 全效防疫消毒滅菌噴霧輕便裝!↓

↓必收藏!香港咖啡地圖2023!↓

↓精選50間咖啡店(附評分)!即睇詳細介紹↓

↓精選50間咖啡店(附評分)!即睇詳細介紹↓

評語

相關文章