男友連續OT三日港女接收工製造驚喜 去到現場發現對方準時收工到餐廳有秘密行動

文: Ling Kwok
2021.04.04

近日有位港女在網上大呻,眼見男友連續3日都要超時工作如此辛苦,所以一心想製造驚喜,於是到現場接收工,豈料發現男友已一早離開,更靜雞雞到餐廳進行秘密行動,令港女當下感到崩潰。

該名港女於「香港討論區」大呻,眼見男友聲稱因為工作而冇時間陪自己睇戲食飯,最初都表示理解。後來覺得「男人事業為重係好事,咁我作為女朋友都想支持下佢」,於是就接收工。誰知港女到現場後,發現男友公司已經人去樓空,於是致電男友,對方才表示五分鐘前已經離開。港女屢敗屢戰,翌日再去接收工,「 佢公司仲有人,我咪問下佢係唔係度,點知佢同事話佢呢幾日好準時走咗」

正當她想聲討男友之際,發現男友在餐廳「同另外三個男人坐係老麥打緊機,我咪係係出面望住佢,點知佢頭都冇抬起過」於是港女即場踢爆男友講大話,更發現男友偷偷地買新機打機,事後港女更大呻:「老實講,我明白平時返工好大壓力,想約埋朋友同事打下機都係減下壓唔係冇問題,但唔好咁過份,講大話呃我」直言自己真係「連隻game都不如」。

網民就苦口婆心勸港女,就話「算啦,每個人解壓方式唔同」,直言只是打機而不是出軌,又指希望事主了解男友的心情,否則對方真的只會寧願打機。 

圖:Unsplash

來源:香港討論區

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓