【MIRROR演唱會】姜濤彈古箏熱舞型到跪地 企吊船畏高驚青嗌「唔好亂郁!」

文: Ling Kwok
2021.05.07

人氣組合MIRROR昨日於九龍灣Star Hall一連6場演唱會,首場引來大批「鏡粉」到場。其中最令粉絲尖叫的部分,就是姜濤(姜B)個人Solo部分,他即場表演彈古箏及大跳偶像羅志祥的《精舞門》,型到全場粉絲尖叫。

姜濤的solo環節,一出場就判若兩人,充滿自信地彈了幾下古箏後,之後大跳偶像羅志祥的《精舞門》,跳得十分起勁,與平時判若兩人。最後他唱出Solo歌《Master Class》唱到最後更跪晒地,引起全場尖叫。

演唱會其中一部分,MIRROR 12人企上吊船,姜濤托頭分散注意力,隊長Lockman 即笑說:「你睇可以姜濤有幾驚?男人老狗畏高,你哋都抵喇,睇到我哋褲浪。」唱出《一秒間》時,12人在吊台上打拍子,姜濤全程不太雀躍,驚青地嗌「唔好亂郁!」情況十分搞笑。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】體驗最「Cheeful」夏日😍↓

↓免費換領卡樂B Cheeful® 芝士味粟米條🧀!↓

↓免費換領卡樂B Cheeful® 芝士味粟米條🧀!↓

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓