【東京奧運】劍擊界193張家朗奪金牌!電視界193郭嘉駿望組386組合公開搲廣告

2021.07.27

24歲、有「香港劍神」之稱的張家朗於東京奧運上奪得金牌,令全香港人十分激動,因為他在25年後為香港奪得第二塊金牌!除此之外,張家朗的身高也是焦點之一,他本來出身籃球世家,身高1.93米,即時被冠以「劍壇193」的稱號。

ViuTV節目《奧運有團伙精彩一夜》每晚都會有ERROR成員,因應「劍壇193」張家朗獲得金牌,當晚節目就特登臨時拉伕, 找來同樣人氣爆燈的「電視界193」郭嘉駿坐陣。

郭嘉駿就在節目中搞笑地乘機搲廣告,希望可以組成386組合:「無論係電視界193定劍擊界193都係咁犀利!」如果成真,兩人真係要大講一句:「知我咩料啦。」

圖:ViuTV

 

即睇更多健康資訊

更多健康資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】請您同毛孩免費住酒店!↓

↓立即分享寵物照片 贏走獎品!↓

↓立即分享寵物照片 贏走獎品!↓

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

評語

相關文章