亞視一姐薛影儀入行兩個月Job接Job 工時長坦認計佣金仍然未出糧

文: Ling Kwok
2021.08.26

落選亞姐薛影儀雖然落選,但意外地被亞視簽做藝員,並為她安排了一連串的拍攝,如訪問、電影,以及唱歌Live。有網民就表示她是亞視的最後一根稻草,認為亞姐比阿儀更為失色。

早前薛影儀出席網上直播節目《婆仔掃貨團》,被問到工作是否很辛苦,阿儀表示唔辛苦,只不過工作時間有點長。

雖然阿儀入行之後Job 接Job,但工作了一個月仍然未有糧出,她表示因為亞視合約寫明是佣金制,而不是月薪。如果出糧之後,阿儀就會畀家用及買生活用品,至於家人方面,她表示母親仍然未知自己做藝人。

圖:IG@薛影儀

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【請您去】海洋公園水上樂園💦!

↓ 立即登記 送雙人門票↓

↓ 立即登記  送雙人門票↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓