江嘉敏IG晒泡泡浸浴照半遮半掩惹走光露胸疑雲 嚇親網民直言短髮似男人後親自回應:冇走光!

文: 羅志宏
2022.01.31

現年27歲的女藝人江嘉敏,早前為拍新劇《四十二章經》剪了一頭超剪髮,造型評價好壞參半。日前,江嘉敏就在IG個人社交平台上載了兩張泡泡浸浴相,僅用泡泡半遮半掩胸前,惹來走光疑雲,更嚇親網民留言指好似男人,引來江嘉敏本人親自激動回應。

江嘉敏趁著年廿八洗邋遢,在IG上大派福利,分享了享受泡泡浴的浸浴照,相中見到江嘉敏雙手捧起泡泡,半遮半掩胸口,惹來走光露胸疑雲,引起熱議。不過,仍然維持一頭男性超短髮造型的她,再度因為髮型嚇親網民,更有留言直指「有個男人沖涼」、「仔嚟嘅!?」、「男定女?睇完真係要洗眼」。

江嘉敏隨即親自回應,激動表示「唔好俾固有嘅思想限制咗自己,現今嘅年代都冇話女仔一定要係長頭髮,男仔一定係短頭髮,着粉紅色嘅都唔一定係女仔嘅專利,係唔係?放心!我double check咗好多次,我係冇走光嘅,所以唔使擔心洗眼嘅問題」,澄清走光疑雲之外,似乎對自己的超短髮造型非常有信心。

 

圖及來源:IG@江嘉敏

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【毛孩禮物】送寵物SPA手套200套!↓

↓有效快速全方位清潔及滅菌↓

↓有效快速全方位清潔及滅菌↓