陳健安On仔@CAllStar宣布確診新冠肺炎 IG分享症狀報平安:好好與病毒共存

2022.02.17

本港第五波疫情持續升溫,演藝圈近日陸續傳出藝人確診消息,其中男子組合C AllStar成員陳健安(On仔)今日17日就在IG社交平台宣布中招,因確診新冠肺炎而正進行居家隔離。On仔在IG上分享三日來的症狀,同時向粉絲報平安,表示會「好好與病毒共存,好返晒再報平安,繼續瞓」。

本港疫情嚴峻,C AllStar成員陳健安(On仔)亦成為中招的藝人之一,有指On仔早前曾參與MIRROR成員Anson Kong和Alton的新歌MV的客串拍攝,未知是否因拍MV而中招。On仔在IG上寫道:「原本仲有三日先做完social media detox,為咗避免大家擔心,提早出關,報個平安,證實確診。」

On仔亦分享中招後症狀先後出現次序:「Day1:喉嚨痕。Day2:味覺無咁敏感,乾咳,頸痛Day3:瞓覺少少發冷,少少發熱出汗,頭好赤痛,無胃口。今日: 喉嚨痛,乾咳。」更表示「食panadol 同不停按摩攢竹穴就無咁頭痛,一攰就瞓,期間不停做深呼吸做meditation,食維他命食粥臨瞓浸腳做肌筋膜放鬆做瑜珈放鬆,好返一半。」

正居家隔離的On仔還感謝各方好友的關心,以及關心各位醫護朋友:「知你哋爆曬廠,好大壓力,辛苦晒,各位加油,互相幫助,溫柔啲。」最後更表明會「好好與病毒共存,好返晒再報平安,繼續瞓」。

 

圖及來源:IG@On仔

緊貼最新疫情消息

最新疫情消息

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】送您最新iPhone 14!↓

↓立即分享美食 贏走獎品!↓

↓立即分享美食 贏走獎品!↓

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

評語

相關文章