蔡思貝久違再留長髮look近照增添知性女人味 拍新劇告別接近4年短髮造型網民直言睇唔慣

2022.05.24

現年31歲的視后蔡思貝,近日忙於拍攝TVB中醫題材新劇《你好,我的大夫》,飾演一名醫生,劇中更久違再以長髮造型示人,還率先在IG社交平台上劇透角色造型,告別了維持接近四年的短髮造型,令不少網民直言睇唔慣新髮型!

蔡思貝在IG社交平台上分享了多張長頭髮的靚相,見到蔡思貝身穿醫生袍,全新的長髮造型增添了一份知性女人味,有別於過往拍劇硬朗幹練的男仔頭短髮,相當有新鮮感,就連好友張寶兒都有留言:「久違了的長髮」。

►App《U TV》專區超過50個自家製節目任睇

近年,蔡思貝絕對是TVB少數維持短頭髮的女演員之一,接拍的劇集角色大多都是紀律部隊人員,先後包括《機場特警》、《使徒行者3》、《踩過界II》、《廉政行動2022》,對上一次以長髮造型示大已經是接近四年前的《鐵探》,難怪這次再度留長頭髮就令不少網民笑言睇唔慣。

圖及來源:IG@各藝人

用App賺U Fun換獎賞!

會員登入U Lifestyle App即可領取
迎新禮遇 150

立即登入領取

↓【送禮】送您5G智能電話及寵物店現金券!↓

↓ 立即分享貓狗相片 贏走豐富禮物!↓

立即分享貓狗相片 贏走豐富禮物!

↓社群送禮!贏走人氣網上超市現金券!↓

多玩多中!立即參加!

多玩多中!立即參加!

評語

相關文章