精選8件日本人氣品牌露營用品 保溫袋+收納袋 最平70蚊入手!

2022.06.29

近幾年冇得去旅行但又想出走下,搵返一種渡假嘅感覺,除咗staycation之外,唔少人都會選擇去露營,悠閒放鬆地渡過短短嘅假期。今次小編就推介8件日本人氣戶外品牌嘅露營用品,等大家去露營時可以整齊地收納大小物品,煮食時都唔會搞到立立亂,更加得心應手,有個又chill又歎嘅露營體驗。

1. Tenmak Design 帳篷型收納袋 2,915日圓(約181港元)
來自日本人氣戶外品牌“Tenmac Design”的收納袋是天幕帳篷型設計,可從頂部或正面打開,裡面的容量十分大,可以放置碗碟、杯及調味料等等,熟食時可以一次過攜帶瑣碎的物品,更加方便!

2. Marmot 冷藏袋 2,739日圓(約170港元)
另一日本戶外品牌“Marmot”的冷藏袋可手提或掛在肩上,亦可折疊,不用時節省不少空間。冷藏袋前後兩邊都有小袋子方便收納較為常用的物品,四方空間可以放置生果、飲料等。 


3. DOD午餐手提袋 1,080日圓(約67港元)
出自日本戶外品牌“DOD”的午餐手提袋高23.5×闊32×深12cm,設計簡單休閒,白色帆布配上深綠色的皮革logo,很有大自然的感覺。另外附加掛袋卡包,可放置零錢或八達通等。


4. DOD折疊收納箱 2,180日圓(約135港元)
可以堆疊使用的收納箱一共兩色:卡其色及深綠色,同時帶有手柄的收納箱方便攜帶,適用於室內、露營及燒烤等戶外休閒活動。


5. DOD帳篷式郵袋 1,100日圓(約68港元)
這款帳篷式收納袋體積相對小巧,但有17cm長闊深,有一定的存儲空間,可放置小型煮食鍋具。頂部的掛帶可掛於門柄、嬰兒車上等,攜帶消毒用品和驅蟲噴霧也很方便。


6. Chums Booby Bird防水袋 2,145日圓(約133港元)
黑色桶型防水包中間印有品牌標誌性logo,設計時尚型格。適用於海邊露營或出海遊玩,可以安心把衣物、錢包及手機放在包包內。


7. SNOOPY露營燈 1,200日圓(約74港元)
露營又怎可以缺少露營燈呢!入夜天黑時必須要有照明的物件,SNOOPY露營燈可愛又實用~


8. 保冷隔熱功能包 1,300日圓(約80港元) 
午餐及水瓶保溫袋套裝也十分推薦,黑色設計簡約又型格,男士都適用~


【Info】
購買網址:https://furoku.info/

text/Phoebe
source/furoku.info

========
同場加映
【蝸居睇樓團】師傅話你知!新居入伙前拜四角宜忌 +四類人忌拜祭

用App賺U Fun換獎賞!

會員登入U Lifestyle App即可領取
迎新禮遇 150

立即登入領取

↓【隆重登場】香港咖啡地圖2022!↓

↓即睇精選50間咖啡店(附評分及介紹)↓

即睇精選50間咖啡店(附評分及介紹)

↓「App限時搶」大派禮品↓

↓記得逢星期三3PM入App搶!↓

記得逢星期三3PM入App搶!

評語

相關文章